Gelpolish vs. Almindelig Neglelak

Gelpolish vs. Almindelig Neglelak

Hvad er gelpolish, og hvordan adskiller det sig fra almindelig neglelak?

Gelpolish er en helt speciel type neglelak, som skal hærdes under en UV lampe. Gelpolish eller Gellack som det også kaldes, er tykkere og flyder langsommere end almindelig neglelak. Gelpolish lakken påføres i flere lag, med både basecoat, farve og topcoat, på den klargjorte naturnegl, og imellem hvert lag hærdes der under UV LED lampen. Dette resulterer i en manicure, som er stærkere og mere holdbar end almindelig neglelak. Gelpolish holder typisk i helt op til 21 dage, hvis der er brugt god tid på både forberedelse af naturneglen og på påføringen af lakken.

Gelpolish adskiller sig mest fra almindelig neglelak, ved holdbarheden. Den typiske almindelige neglelak kan allerede begynde at skalle af eller miste glans efter et par dage, hvorimod gellack er meget mere modstandsdygtig overfor både ridser og afskalning og ofte kun udskiftes på grund af udgroning eller ønske om ny farve. Tørretiden er også en stor forskel. Den almindelig neglelak kræver tid til lufttørring, hvilket kan være meget tidskrævende og ofte resulterer i fnuller og ridser i lakken, når tålmodigheden ikke rækker. Gelpolish hærder som før nævnt under en UV LED lampe, som typisk kun tager 30 – 60 sekunder for hver hærdning. Ved hærdning i neglelampen er gelpolish lakken helt fast/hård og klar til det næste lag gelpolish eller topcoat. (Dog ofte med et klisteret lag, som sikre optimal binding til næste lag) 

UV Led neglelampe fra Semilac hos NR Kosmetik UV Led lampe til gelpolish og gellck negle Neglelamper hvor man kan se dioderne

Gelpolish er også kendt for at være stærkere og mere beskyttende for naturneglen, under hele manicuren end den almindelige neglelak, da den tykke konsistens og hårde hærdning giver en ekstra beskyttelsesbarriere og derved forhindrer skader og flækkede negle.

Skal vi se på et område, hvor den almindelig neglelak vinder, må det være aftagningen, som er en del mere krævende ved Gelpolish end ved almindelig neglelak. Fjernelse af gelpolish kræver en del mere tid, da der skal bruges en acetonebaseret remover, til at opløse Gelpolish lakken (her bruges Soak off metoden, hvor hver negl pakkes ind i fnugfri vat, vædet i Remover væske og svøbt i staniol - ventetiden er her ca. 8-10 minutter, hvorefter lakke  skal skrabes forsigtigt af) - (nemmere aftagning med el-fil kan anbefales til meget øvede)

Gelpolish er blevet et meget populært valg blandt både professionelle negleteknikere og private hobbybrugere, da den færdige manicure forbliver utrolig smuk længere tid end almindelig neglelak. Det er dog vigtigt at bemærke, at korrekt påføring og fjernelse er afgørende for at opnå de bedste resultater og for at undgå skader på den naturlige negl.

God fornøjelse 

Læs næste

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer er modereres, før de bliver offentliggjort.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.